Nasrallah ilk kez Güney Kıbrıs'ı tehdit etti

İran'a bağlı Hizbullah'ın geçmiş dönemde yaptığı açıklamalarda da İsrail ile geniş çaplı bir savaş istenilmediği ifade edilmişti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İran'a bağlı grubun İsrail ile daha geniş çaplı bir savaşa girmek istemediğini ancak "durumun büyük bir savaşa dönüşme ihtimalinin her an mümkün olduğunu" söyledi.

Nasrallah, olası bir savaş durumunda Akdeniz'deki hedefler de dahil olmak üzere İsrail'de hiçbir yerin İran destekli grubun saldırılarına karşı güvende olmayacağını söyledi.

Nasrallah ayrıca ilk kez Güney Kıbrıs'ı tehdit ederek, İsrail'in askeri tatbikatlar için havaalanlarını ve üslerini kullanmasına izin vermeye devam etmesi halinde Hizbullah'ın bu ülkeyi "savaşın bir parçası" olarak görebileceğini söyledi.

Geçen hafta öldürülen üst düzey Hizbullah komutanı Talib Abdullah'ın anma töreninde yaptığı konuşmada Nasrallah, "çatışmanın gelişmesi halinde Celile'ye saldırmanın masada duran bir seçenek olduğunu" söyledi.

Nasrallah sözlerine şöyle devam etti: "Ebu Talib'in kaybının önemli olduğuna şüphe yok, ancak şehit olarak öldüğü ve en yüksek hedeflere ulaştığı için kendimizi teselli ediyoruz. İsrail'e karşı savaşı sürdürme konusunda daha kararlıyız."

Daha önceki dönemlerde yaptığı açıklamalarda da İsrail'e karşı saldırıları sürdürme sözü veren Nasrallah, bu saldırıları geniş çaplı bir savaşa dönüştürmek istemediklerini de ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri