Netanyahu: Hizbullah İsrail'i işgal etmeyi planladı

Netanyahu'nun söz konusu açıklamaları bağımsız kaynaklarca teyit edilemezken İsrail ordusu da konuya ilişkin herhangi bir kanıt sunmadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'e tüneller aracılığıyla saldırma planının ifşa edildiğini ileri sürdü.

Netanyahu Çarşamba günü Fransız C-News ve Europe 1 kanallarına verdiği demeçte, “eğer bu plan başarılı olsaydı, İsrail'e Hamas'ın 7 Ekim 2023'te gerçekleştirdiği saldırıdan daha fazla zarar vermiş olacaklardı” diye konuştu.

Netanyahu, "Sınıra 100 ila 200 metre mesafede İsrail'i işgal etmek için hazırlanmış tüneller bulduk ve dört çeker araçlar, motosikletler ve farklı silahlarla İsrail'e saldırı planlıyorlardı" dedi.

İsrail başbakanına göre Hizbullah tarafından hazırlanan bu saldırı “7 Ekim 2023 saldırısından bile daha büyük bir saldırı olacaktı”.

Netanyahu bu ayın başlarında Fransız Le Figaro gazetesine verdiği demeçte İsrail ordusunun Hizbullah'ın silah depolarında gelişmiş Rus silahları ve askeri teçhizatı bulduğunu söylemişti.

İsrail'in geçtiğimiz aydan bu yana Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırıları 1.552 kişinin ölümüne neden olurken 1 milyondan fazla kişi de yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri