Netanyahu'nun evini vuran insansız hava aracı saldırısıyla ilgili neler biliniyor?

İnsansız hava aracının başbakanın evine ulaşması aynı zamanda İsrail Hava Kuvvetleri ve güvenlik birimlerinin bunu durdurmadaki başarısızlığını da yansıtıyor.

Filistinli gazeteci Muhammed Hayri, Hizbullah'ın Başbakan Binyamin Netanyahu'nun evini hedef almasının ardından İsrail'de büyük bir kargaşa ve panik hali yaşandığını, bunun ulusal medya ve sosyal medya ağları üzerinden tespit edilebildiğini söyledi.

İsrail'de gerek siyasi kanat gerekse ordu tarafından çok ciddi bir medya sansürü uygulandığından genellikle haberlerin doğru bir şekilde medyaya aktarımı sağlanamıyor.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Lübnan'dan fırlatılan bir insansız hava aracının Netanyahu'nun Hayfa'nın güneyindeki Caesarea'da bulunan evini doğrudan vurduğunu doğruladı. Kanal 12, Netanyahu'nun ofisinden bir kaynağın başbakan ve eşinin evde olmadığını söylediğini aktardı.

İsrail askeri kaynakları Hizbullah'a ait bir insansız hava aracının başbakanın yaşadığı yere ulaşmasını güvenlik güçlerinin büyük bir başarısızlığı olarak değerlendirdi. Maariv gazetesi, güvenlik çevrelerinin bu başarısızlığın İç Güvenlik Teşkilatı (Shin Bet) ve Hava Kuvvetleri'ne ait olduğunu söylediğini aktardı.

Olaya verilen tepkinin bir parçası olarak Hava Kuvvetleri, Hizbullah'a ait insansız hava aracının Başbakan Netanyahu'nun evine nasıl ulaştığına dair bir soruşturma başlattı.

İsrail'deki üst düzey isimleri korumakla görevli birim, tüm İsrailli üst düzey figürlerinin yanı sıra politikacıların, bakanların ve yetkililerin hareketlerini koruma ve alarm durumunu sıkılaştırma kararı aldı.

Bu arada İsrail medyası Netanyahu'nun nerede olduğunu, “neden henüz ne olduğuna dair herhangi bir konuşma ya da açıklama yapmadığını ve neden evde olup olmadığını ve neden yerini açıklamadığını” sorgulamaya başladı.

El Cezire'ye konuşan Hayri, bu olayın İsrail toplumu üzerindeki etkisini takip ederken, Hizbullah'a ait insansız hava aracının başbakanın evine kadar ulaşmasının İsraillileri sarstığını, çünkü patlama sesinin çok yüksek olduğunu, ancak yetkililer tarafından uygulanan karartma ve sıkı sansüre ek olarak sirenlerin önceden çalmadığını söyledi.

İnsansız hava aracının başbakanın evine ulaşması aynı zamanda İsrail Hava Kuvvetleri ve güvenlik birimlerinin bunu durdurmadaki başarısızlığını da yansıtıyor.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri