Pakistan istihbaratının başına ABD ve İngiltere'de eğitim alan isim getirildi

Pakistan istihbarat teşkilatının başına geçecek yeni ismin belirlendiği bildirildi.

Pakistan'da ülkenin istihbarat teşkilatı olan Servisler Arası İstihbarat'ın (ISI) lideri olarak Korgeneral Muhammed Asım Malik'in seçildiği bildirildi.

"Pakistan'ı perde gerisinden yönettiği" belirtilen ISI'ın başında 2021 yılından bu yana Korgeneral Navid Ancum bulunuyordu.

Bir süredir tartışmalarla gündeme gelen ISI'ın eski liderlerinden biri, eski Başbakan İmran Han'a destek verdiği iddialarının ardından gözaltına alınmıştı.

ABD'deki Fort Leavenworth ve İngiltere'deki Kraliyet Savunma Çalışmaları Koleji'nden mezun olan Korgeneral Malik Pakistan ordusunun idari işlevlerini denetleyen bir yetkili olarak görev yapıyordu. Malik daha önce Belucistan ve Veziristan'daki ordu kuvveterini komuta etmişti.

Malik ayrıca Pakistan Ulusal Savunma Üniversitesi'nde (NDU) baş eğitmen ve Quetta'daki Komuta ve Kurmay Koleji'nde eğitmen olarak görev yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri