Pakistan, uzun süredir tartışmalara konu olan PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) adlı oyunu yasaklama kararı aldı.
Çarşamba günü Pakistan Telekomünikasyon Otoritesi tarafından açıklanan karara göre PUBG hakkında gelen şikayetler değerlendirildi ve oyunun geçici olarak yasaklanmasına karar verildi.
Karara gerekçe olarak oyunun bağımlılık yapması, zaman israfına yol açması, fiziksel ve psikolojik sağlığa olumsuz etkisinin olması gösterildi.
Pakistan'da kısa bir süre önce 16 yaşındaki bir gencin, oyundaki bir görevi yerine getiremedikten sonra intihar ettiği ortaya çıkmıştı.
PUBG, oyun içerisindeki puta tapma ritüeliyle de tepki toplamıştı.
Türkiye’deki oyuncu sayısı da yüksek
23 Mart 2017’de piyasaya sürülen hayatta kalma oyunu PUBG, kısa sürede yüksek oyuncu sayısına ulaştı. Çok oyunculu bir video oyunu olan PUBG’nin hem masaüstü hem de mobil versiyonu bulunuyor.
PUBG Corp. tarafından 2018 yılında yapılan açıklamada oyunun halihazırda 450 milyondan fazla kullanıcı tarafından oynandığı belirtilmişti. Oyunun ulaştığı anlık maksimum oyuncu sayısı ise 3.2 milyon olarak açıklanmıştı.
Oyunun Türkiye’deki oyuncu sayısı ise 2 milyon olarak tahmin ediliyor.
Söz konusu oyun, yüksek bağımlılık yaptığı ve şiddete teşvik ettiği gerekçesiyle Irak, Çin, Nepal ve Hindistan’ın Gucarat Eyaleti’nde yasaklanmıştı.
Endonezyalı İslam alimleri de 2019 yılının Haziran ayında oyunun “şiddet barındırması ve bağımlılık yapması açısından İslam’a aykırı” olduğu gerekçesiyle yasaklanması gerektiğini açıklamıştı.
Kaynak: Mepa News