Pakistan yönetimi TTP'ye karşı yeni bir operasyon başlattı

Pakistan yönetiminin TTP başta olmak üzere ülkedeki cihat yanlısı gruplara karşı yeni bir askeri operasyon başlattığı bildirildi.

Pakistan yönetimi, ülkede artan Pakistan Talibanı (TTP) saldırılarına karşı yeni bir askeri operasyon başlattığını duyurdu.

"Azm-i İstihkam" adı verilen operasyonun askeri saldırıların yanı sıra sosyal ve ekonomik girişimleri de içereceği kaydedildi.

Operasyon, Ulusal Eylem Planı (UEP) Merkezi Üst Komitesi tarafından Cumartesi günü onaylandı. Komite toplantısına Başbakan Şahbaz Şerif başkanlık etti. Kararın ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Azm-i İstihkam Operasyonu'nun onaylanması, her türlü aşırılık ve terörizmi ortadan kaldırmaya yönelik ulusal kararlılığı simgelemektedir. Azm-i İstihkam Operasyonu, aşırıcılık ve terörizm tehditleriyle kapsamlı ve kararlı bir şekilde mücadele etmek için birçok çabayı bütünleştirecek ve sinerji yaratacaktır."

Pakistan merkezli ajanslara göre toplantıda ayrıca şunlara vurgu yapıldı:

"Siyasi-diplomatik alanda bölgesel iş birliği yoluyla teröristlerin hareket alanının daraltılması için çabalar yoğunlaştırılacaktır. Silahlı kuvvetlerin yenilenmiş ve tam teşekküllü çabaları, tüm kolluk kuvvetlerinin tam desteğiyle artırılacaktır. Terörle ilgili davaların etkili bir şekilde kovuşturulmasını ve örnek teşkil edecek cezaların verilmesini engelleyen yasal boşluklar giderilecektir."

Operasyon kapsamında Pakistan ordusunun özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde yeni saldırılar başlatacağı ifade ediliyor. Saldırılarda özellikle Pakistan Talibanı'nın (Tahrik-i Taliban Pakistan-TTP) hedef alınacağı düşünülüyor.

Öte yandan, Pakistan içerisinde söz konusu operasyon kararına tepkiler gecikmedi.

Geçtiğimiz süreçte iktidardan uzaklaştırılan İmran Han'ın Tahrik-i İnsaf Partisi'nin üst düzey isimlerinden Asad Qaiser, Azm-i İstihkam Operasyonu'nu tepkiyle karşıladı.

Qaiser, mecliste yaptığı konuşmada operasyon kararını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Hayber Pakhtunhva'da yeni bir operasyona müsamaha göstermeyeceğiz. Hükümet herhangi bir operasyon başlatmak için cesetlerimizi çiğnemek zorunda kalacaktır."

Tahrik-i İnsaf'ın Pakistan yönetimi tarafından ABD desteğiyle bölgede düzenlenen askeri saldırılara karşı olduğu biliniyor. Söz konusu saldırılarda yaşanan sivil kayıplar bölgede Pakistan yönetimine olan tepkilerin artmasına yol açıyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri