Pakistan'da eski istihbarat şefi gözaltına alındı

Bir zamanlar Genelkurmay Başkanlığı için adı geçen Hamid, Han'ın iktidarı kaybetmesinden aylar sonra erken emeklilik kararı almıştı.

Pakistan ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hapisteki eski başbakan İmran Han döneminde görev yapan eski istihbarat şefinin gözaltına alındığını duyurdu.

Aralık 2022'de istifa eden Korgeneral Faiz Hamid, geçen yıl yayınlanan Yüksek Mahkeme belgelerine göre, gücünü kötüye kullanmak ve özel bir inşaat şirketinin işlerini engellemekle suçlanıyordu.
Mahkeme o dönemde müteahhidin şikayetlerini savunma bakanlığına iletmesine karar vermişti.
Ordu tarafından yapılan açıklamada, "Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin emirlerine uyularak Pakistan Ordusu tarafından detaylı bir soruşturma yürütülmüştür. Sonuç olarak, Korgeneral Faiz Hamid hakkında uygun disiplin işlemleri başlatılmıştır" denildi.

Açıklamada askeri mahkeme sürecinin "başlatıldığı" ve Hamid'in "askeri gözetim altına alındığı" belirtildi.

Açıklamada ayrıca Hamid'in emekli olmasından bu yana Pakistan ordu yasasını "birden fazla kez ihlal ettiğinin" de "tespit edildiği" belirtildi.

Uzmanlara göre ordu Pakistan'daki en güçlü kurum ve her sivil hükümetin iktidara gelişinin ve düşüşünün arkasında yer alıyor.

Analistler Hamid'in, bazı üst rütbelilerin gözünden düştükten sonra güvensizlik oylamasıyla iktidardan uzaklaştırılan Han'ın sıkı bir destekçisi olduğunu söylüyor.

Bir zamanlar Genelkurmay Başkanlığı için adı geçen Hamid, Han'ın iktidarı kaybetmesinden aylar sonra erken emeklilik kararı almıştı.

Han, orduya karşı bir meydan okuma kampanyası yürütmeye devam etti ve Mayıs 2023'te yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanması, şiddete dönüşen ve ordu binalarına yönelik benzeri görülmemiş bir öfkenin yaşandığı ülke çapında protestolara yol açtı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri