Putin-Macron buluşmasındaki uzun masanın nedeni belli oldu

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Moskova'da bir araya geldiği zirvede uzun masa kullanılmasının nedeni belli oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Moskova'da bir araya geldiği zirvede uzun masa kullanılmasının nedeni belli oldu.

Putin ile Macron arasında Moskova'da gerçekleştirilen zirvede tarafların uzun bir masanın iki ucunda görüşme gerçekleştirmesi gündemin öne çıkan haberlerinden olmuştu.

Reuters'ın haberine göre, Macron'un Rusya tarafınca uygulanmak istenen PCR testini kabul etmediği için dört metrelik bir masada Putin ile görüştüğü ifade edildi.

Fransız kaynaklarının konuyla ilgili açıklamasında, "Cumhurbaşkanının DNA'sına el konulmasını kabul edemedik" ifadeleri yer aldı.

'Diplomatik bir mesaj' olarak dünya kamuoyunda gündeme gelen masa krizinin, aslında Kovid-19 testi olmayan Macron'u Putin'den uzakta oturtmak için yaşandığı ifade edildi.

Macron, Rusya'nın PCR testini kabul etmeyince bu şekilde Putin ile mesafeli oturabileceği bir masa seçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri