Putin Rusya'nın Ukrayna ile müzakerelere hazır olduğunu söyledi

Kremlin defalarca Rusya ve Ukrayna'nın 2022 baharında, Moskova'nın Ukrayna'da saldırı başlatmasından kısa bir süre sonra bir anlaşmanın eşiğinde olduğunu iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kiev'in Kursk bölgesine yönelik saldırısı devam ederken Ukrayna ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Ukrayna Ağustos ayında Rusya'nın Kursk bölgesine benzeri görülmemiş bir sınır ötesi saldırı başlatarak binlerce askeri sınır ötesine gönderdi ve birkaç köyü ele geçirdi.

Rusya'nın Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'nda bir soru-cevap oturumunda konuşan Putin, Rusya'nın görüşmelere hazır olduğunu ancak Moskova ve Kiev'in müzakerecileri arasında 2022'de İstanbul'da varılan ve şartları hiçbir zaman kamuoyuna açıklanmayan feshedilmiş bir anlaşma temelinde görüşmelerin yapılabileceğini söyledi.

Putin, "Onlarla müzakere etmeye hazır mıyız? Bunu yapmayı hiçbir zaman reddetmedik, ancak bazı geçici talepler temelinde değil, İstanbul'da üzerinde anlaşmaya varılan ve fiilen başlatılan belgeler temelinde” dedi.

Kremlin defalarca Rusya ve Ukrayna'nın 2022 baharında, Moskova'nın Ukrayna'da saldırı başlatmasından kısa bir süre sonra bir anlaşmanın eşiğinde olduğunu iddia etti.

“Bir anlaşmaya varmayı başardık, bütün mesele bu. Bu belgeyi imzalayan Ukrayna heyetinin başkanının imzası bunu kanıtlıyor, bu da Ukrayna tarafının varılan anlaşmalardan genel olarak memnun olduğu anlamına geliyor” dedi Putin.

Putin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlaşma, ABD'nin ve Avrupa'nın elitleri -bazı Avrupa ülkeleri- Rusya'yı stratejik bir yenilgiye uğratmak istedikleri için, sadece kendilerine bunu yapmamaları yönünde bir emir verildiği için yürürlüğe girmedi.”

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri