Putin: Ukrayna'nın saldırısı başarısız olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Rus topraklarında başlattığı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü yaptığı açıklamada Ukrayna'nın saldırısının Rusya'nın istikrarını baltalamaya çalıştığını ancak başarılı olamayacağını söyledi.

Üst düzey güvenlik yetkilileri ve bölge valileriyle bir araya gelen Putin, Ukrayna ordusunun kayıplarının arttığını söyleyerek "Düşman kesinlikle layık olduğu cevabı alacak ve karşı karşıya olduğumuz tüm hedeflere şüphesiz ulaşılacaktır." dedi.

Putin, Ukrayna'nın "savaştaki müzakere pozisyonunu iyileştirmeye çalıştığını", ancak Kursk bölgesindeki operasyonunda "sivilleri hedef alan bir düşmanla müzakerenin söz konusu olamayacağını" savundu.

Ukrayna'nın diğer cephe hatlarında Rusya'nın ilerleyişini yavaşlatmaya çalıştığını söyleyen Putin Rus güçlerinin hala ilerlediğini kaydetti.

Ukrayna 6 Ağustos'ta Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik sınır ötesi bir saldırı başlattı.

Kiev yönetimi şimdiye kadar 1000 kilometrekarelik bir bölgeyi ele geçirdiklerini ifade etti.

Putin ile aynı toplantıda konuşan Kursk bölgesi valisi Alexei Smirnov Ukrayna'nın bölgede 28 yerleşim birimini kontrol ettiğini ve güçlerinin Rus topraklarında 12 kilometre kadar ilerlediğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri