Ramazan'da her güne İslam tarihinden bir sayfa: Yermuk Savaşı

Ramazan'da her güne İslam tarihinden bir sayfa: Yermuk Savaşı
Günümüzde Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarının kesiştiği bölgede yer alan Yermuk Vadisi’nde İslam ordusu, Bizanslıları mağlup ederek Biladu’ş Şam’ın kapılarını İslam hakimiyetine açtı.

yermuk.jpg

İslam ordularını Biladu’ş Şam topraklarından atmak isteyen Bizanslılar, bugünkü Suriye topraklarının güney ucuna yaklaşık 100 bin kişiden oluşan büyük bir ordu sevk etti. Bizans ordusu Ağustos ayı ortasında Yermuk Vadisi’nde İslam ordusunun karşısına çıktı.

Günler süren çarpışmalarda her iki taraf da ağır kayıplar yaşadı. Son muharebe ise 20 Ağustos günü gerçekleşti. Halid bin Velid komutasındaki İslam ordusu başarılı taktik ve stratejiler kullanarak kendilerinden daha kalabalık olan Bizans ordusunu hezimete uğratmayı başardı. Yermuk’teki zaferle birlikte Biladu’ş Şam’da İslam hakimiyeti kesinleşmiş oldu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Tarih Haberleri