Rusya: ABD Japonya'ya füze yerleştirirse karşılık veririz

Rusya: ABD Japonya'ya füze yerleştirirse karşılık veririz
Rusya, ABD'yi Japonya'ya füze yerleştirmemesi konusunda uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Japonya'ya füze konuşlandırması halinde Rusya ve Çin'in karşılık vereceğini söyledi.

Zakharova "bu karşılığın sadece siyasi olmayacağını" savundu.

Japan Times gazetesi 7 Eylül'de ABD'nin ortak askeri tatbikatlar için Japonya'ya Typhon orta menzilli füze sistemi konuşlandırmak istediğini bildirmişti.

Zakharova şu ifadeleri kullandı:

"Hem Rusya hem de Çin, iki ülke tarafından defalarca teyit edildiği üzere füze tehditlerinin ortaya çıkmasına karşılık verecektir.

Ülkemizin ve Çin'in, ABD'nin yıkıcı eylemlerinin bir sonucu olarak ulusal güvenlik ve savunma kabiliyetlerinin zayıflamasına izin vermeyeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Pasifik ve çevresinde uzun süredir ABD ile Rusya ve Çin arasında gerilimin tırmandığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.
Ali ışık 13 Eylül 2024 06:13

NATO tüm gücüyle bu savaşın içerisinde yoksa savaş çoktan bitmişti.

Yanıtla
Kadir çepni 13 Eylül 2024 03:41

Hakaret içeren ve imla kurallarına dikkat edilmeden yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yanıtla
Ali 12 Eylül 2024 18:17

Putin tek lider putin gibi bir lider görülmemiş duyulmamış rusyayı kimse ele geçiremicek bu konu bu durum böyle .

Yanıtla
Unable to Load More

Haberler Haberleri