Rusya: Nükleer doktrinimizi değiştireceğiz

Rusya, Batı'nın Ukrayna'daki faaliyetlerine karşılık olarak "nükleer doktrinlerini değiştirecekleri" uyarısında bulundu.

Devlet haber ajansı TASS'ın Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov'a dayandırdığı haberine göre Rusya, "Batı'nın Ukrayna'daki çatışmayla ilgili eylemlerine yanıt olarak" nükleer doktrininde değişiklikler yapacak.

Ryabkov değişikliklerin neleri içereceğini söylemedi.

Rusya'nın 2020 yılında Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından bir kararnameyle belirlenen mevcut nükleer doktrini, bir düşmanın nükleer saldırısı ya da devletin varlığını tehdit eden konvansiyonel bir saldırı durumunda nükleer silah kullanabileceğini öngörüyor.

Batı'yı "Ukrayna'yı kendisine karşı savaş yürütmek için vekil olarak kullanmakla" suçlayan Rusya, daha önce doktrinde değişiklik yapmayı düşündüğünü ifade etmişti. Ryabkov'un sözleri ise bu konuda ilerleme kaydedileceğine dair şimdiye kadarki en net açıklamalardan biri oldu.

TASS'ın aktardığına göre Ryabkov, "Çalışma ileri bir aşamada ve düzeltmeler yapmak için açık bir niyetimiz var" ifadelerini kullandı.

Ryabkov, kararın Ukrayna'daki çatışmayla bağlantılı olarak "Batılı düşmanların çatışmayı tırmandırma yoluyla bağlantılı olduğunu" savundu.

Rusya dünyada en fazla nükleer başlığa sahip devlet olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri