Rusya-Ukrayna son dakika gelişmeleri

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilime dair son dakika gelişmeleri.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerini resmi olarak tanıma kararını imzalamasının ardından bölgedeki gerilim daha da artmış durumda.

Son olarak Rusya kararın ardından Donbas bölgesine asker göndermeye başladı. Avrupa Birliği kaynaklarına göre ilk Rus askerleri Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde ayrılıkçı güçlerin kontrolündeki bölgelere giriş yaptı.

22 Şubat

16.42- Beyaz Saray: Almanya'nın Kuzey Akım 2'nin sertifikasyon sürecini askıya alma kararını memnuniyetle karşılıyoruz.

16.40- İngiltere Savunma Bakanı: Baltık Denizi'nde önleyici askeri tatbikatlar yapacağız.

16.30- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile telefonda görüştü. Görüşmede Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı iki ayrılıkçı yönetimi tanıma kararı ele alındı. Zelensky “Rusya’nın provokatif kararı karşısında Ukrayna’nın pozisyonunu desteklediği için şükranlarımı ilettim” dedi.

16.03- Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Lavrov, Zelensky'in yaptığı son açıklamalardan sonra 'Kiev rejiminin ilişkileri kızıştırma yoluna gitmeye hazır olup olmadığı' hakkında "Ondan her şey beklenebilir. Bu, doğrudan ABD'li küratörlerine bağımlı, dengesiz, kendi ayakları üzerinde duramayan bir kişi" ifadelerini kullandı.

15.06- Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan lideri İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği görüşmede, "Rusya, eski Sovyet ülkelerinin egemenliğini hep desteklemiştir, Ukrayna ile ilgili durum, bu ülkeye dışarıdan edilen etki nedeniyle bir istisna” ifadelerini kullandı.

13.24- Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky Rusya ile ilişkileri kesmeyi düşündüklerini söyledi.

13.00- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna'nın egemenlik hakkı yok" açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri