Rusya Ukrayna'nın Kursk'ta üçüncü bir köprüyü vurduğunu açıkladı

Rus askeri blog yazarları daha önce Kursk'un Zvannoye köyü yakınlarında vurulan ilk köprünün görüntüsünü yayınlamıştı.

Moskova 19 Ağustos'ta Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesinde Seym Nehri üzerindeki üçüncü bir köprüyü vurduğunu açıkladı.

Rus devlet televizyonu sunucusu Vladimir Solovyov'un Telegram kanalında Rusya Soruşturma Komitesi'nden bir temsilcinin video açıklaması yayınlandı. Videoda yetkili, Ukrayna güçlerinin bir gün önce köprüyü vurduğunu söyledi.

18 Ağustos'ta Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleschuk, birliklerinin Seym üzerindeki ikinci bir stratejik köprüye zarar verdiğini ve Ukrayna'nın mevzilerini güçlendirmesini engellemeye çalışan Rusya'nın ikmal kabiliyetini sınırladığını söyledi.

Rus askeri blog yazarları daha önce Kursk'un Zvannoye köyü yakınlarında vurulan ilk köprünün görüntüsünü yayınlamıştı.

Rus güvenlik yetkililerine göre bu köprünün yıkılmasıyla Glushkov bölgesinin bir kısmı kesilmiş oldu.

Analistler, Seym üzerindeki köprülerin vurulmasının, Moskova'nın nehrin güneyindeki birliklerine ikmal yapmasını zorlaştırarak Ukrayna'nın Kursk'taki taarruzuna güvenli bir kanat sağlaması için çok önemli olduğunu söylüyor.

Ukrayna 6 Ağustos'ta Rusya'nın Kursk bölgesine sürpriz bir karşı saldırı başlatarak 2,5 yıldır devam eden savaşın dinamiklerini değiştirdi ve 120.000 kişinin bölgeyi terk etmesine neden oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy 18 Ağustos'ta yaptığı açıklamada Ukrayna'nın Kursk'taki operasyonunun "Rus Ordusuna ve Rus devletine, savunma sanayisine ve ekonomisine hala kayıplar verdirdiğini" söyledi.

Zelenskiy dün akşam yaptığı konuşmada üst düzey askeri komutanı Albay General Oleksandr Syrskiy'nin kendisine cephedeki durumun her yönde "iyi sonuçlar" verdiğini söylediğini de sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın saldırıdaki asıl amacının bir "tampon bölge" oluşturmak üzere "mümkün olduğunca çok Rus unsurunu yok etmek ve azami karşı saldırı çalışması yürütmek" olduğunu söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri