Rusya'dan ABD'ye 'misilleme' tehdidi

Rusya, ABD destekli füze saldırısında en az dört kişinin ölmesinin ardından "misilleme" tehdidinde bulundu.

Rusya, Kırım'da ABD tarafından Ukrayna'ya verilen füzelerin kullanıldığı saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu.

Saldırı aralarında çocukların da bulunduğu en az dört kişinin ölümüne, 151 kişinin de yaralanmasına yol açmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü ABD Büyükelçisi Lynne Tracy'yi çağırarak ABD'yi bir "vekalet savaşı" yürütmekle suçladı ve bu olayı kesinlikle "misilleme önlemlerinin takip edeceğini" söyledi.

Pazartesi günü gazetecilere konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin Ukrayna'ya egemenliğini savunabilmesi için silah sağladığını ve Tracy'nin herhangi bir sivil can kaybından dolayı üzüntülerini ilettiğini dile getirdi.

Ukrayna'nın Rus işgali altındaki Kırım Yarımadası'na yönelik saldırısı ABD tarafından tedarik edilen "Ordu Taktik Füze Sistemi" (ATACMS) sistemleri ile gerçekleştirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü büyükelçiyi çağırırken yaptığı açıklamada "Washington'un bu tür eylemleri karşılıksız bırakılmayacaktır, kesinlikle karşılık verilecektir." ifadelerine yer verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov saldırıyı "kesinlikle barbarca" olarak nitelendirdi ve bir basın toplantısında Moskova'nın ABD'nin müdahalesine karşılık vereceğini kaydetti.

Peskov gazetecilere "Avrupa'daki ve özellikle Washington'daki meslektaşlarıma hükümetlerinin neden Rus çocuklarını öldürdüğünü sormalısınız" şeklinde konuştu.

Rus yetkililer son zamanlarda Ukrayna savaşının bugüne kadarki en tehlikeli aşamasına girdiği uyarısında bulunuyor.

Ukrayna'ya ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerce verilen silahların Rus topraklarına yönelik saldırılarda kullanılması üzerinde Rusya'nın daha geniş kapsamlı saldırılar düzenleyebileceği kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri