Rusya'nın Ukrayna işgali için atadığı yeni general Dvornikov kimdir?

'Savaşa devam' kararı alan Rusya, Ukrayna işgalini sürdürecek kurmay kademesi içerisinde yeni bir değişime başvurdu.

'Savaşa devam' kararı alan Rusya, Ukrayna işgalini sürdürecek kurmay kademesi içerisinde yeni bir değişime başvurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgaline liderlik etmesi amacıyla orduya yeni bir komutan atandığını duyurdu.

Putin'in, Rusya'nın Donbass bölgesindeki kontrolünü güçlendirmek ve Kiev'deki başarısız askeri operasyonlarını telafi etmek için bu kararı aldığı öne sürüldü.

Uzmanlar, Putin'in, işgal güçlerinin yeni komutanı olarak atadığı 60 yaşındaki Alexander Dvornikov'dan Ukrayna işgali konusundaki beklentisinin büyük olduğunu belirtti.

Daha önce Dvornikov'un, İkinci Çeçenistan Savaşı'ndan Suriye savaşına kadar Rus ordusunda birçok rolde görev aldığı ifade ediliyor.

Putin, Suriye savaşındaki 'başarılarıyla' tanınan Dvornikov'un, Ukrayna savaşındaki gidişatı da önemli ölçüde değiştireceğine inanıyor.

Alexander Dvornikov kimdir?

1982 yılında Rus ordusunda bir askeri müfrezenin komutanı olarak göreve başladı. Sovyet askeri doktrinleri kapsamında eğitimler alan Dvornikov, İkinci Çeçenistan Savaşı'nda ve bunun haricinde birkaç harekatlarda üst düzey görevlerde bulundu.

Eylül 2015'te Putin tarafından Suriye'ye gönderildi. Suriye'ye gitmesiyle birlikte Dvornikov, muhalif bölgelere ve sivil yerleşimlere yönelik saldırılar için savaş uçaklarının kaldırıldığı Lazkiye'de bulunan Hmeymim hava üssünün kurulmasında büyük rol oynadı.

Dvornikov, Rus ordusunun Suriye doğusunda IŞİD'e karşı yürüttüğü saldırıların da baş sorumlularındandı.

Dvornikov'un Ukrayna'da karşılaşabileceği çeşitli zorluklar

The Guardian'da yer alan habere göre, 2015'ten bu yana güney bölgesinin komutanı olarak farklı görevler alan Dvornikov, Ukrayna'da çeşitli zorluklar ile karşı karşıya kalabilir.

Suriye'de muhalif güçlerin yoksun olduğu hava savunma ekipmanlarının aksine Ukrayna gelişmiş hava savunma silahlarıyla çok sayıda Rus askeri uçağı düşürdü.

Ukrayna'daki hava savunması konusunda karşılaşacağı zorluğun yanı sıra Suriyeli muhaliflerin düzenli şekilde erişemediği gelişmiş silah tedarikinin Ukrayna'ya kısa aralıklarla sağlanması da Dvornikov'un yüzleşeceği zorluklardan bir tanesi olarak görülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri