Sağ kurtulanlar anlattı: "İran askerleri 270 Afgan sığınmacıyı katletti"

Haalvsh'a göre olay 13 Ekim Pazar gecesi Saravan'daki Kulgon sınır bölgesi yakınlarında meydana geldi.

İran sınır muhafızlarının pususundan kurtulanlar, İran merkezli bir insan hakları grubu olan Haalvsh tarafından yayınlanan bir videoda yaşadıklarını paylaştı.

Olaydan sağ kurtulan iki kişi sınırdaki olayda en az 260 kişinin öldürüldüğünü iddia ediyor.

Haalvsh'a göre olay 13 Ekim Pazar gecesi Saravan'daki Kulgon sınır bölgesi yakınlarında meydana geldi.

İnsan hakları grubu Salı günü öldürülenlerin cesetlerini gösteren bir video yayınladı.

Videoda konuşan sağ kurtulanlardan biri şunları anlattı: “Sınırdaki Kulgon bölgesinde pusuya düşürüldük. 300'den fazla kişiydik ve en az 270 kişi öldürüldü. Sadece 50 ila 60 kişi hayatta kaldı. En az 12 arkadaşım öldürüldü.” Ölü ve yaralıların Herat'a geri götürüleceğini de sözlerine ekledi.

Hayatta kalan bir başka kişi de benzer ayrıntıları paylaşarak “Sadece 60 kişi hayatta kaldı. Geri kalan 240 kişi öldürüldü.” ifadelerini kullandı.

Haalvsh, İran askerlerinin grubu hem otomatik tüfekler hem de RPG'lerle hedef aldığını ve büyük bir katliam gerçekleştirdiklerini bildirdi. Örgüt, göçmenlerin İran'a geçmeye çalışırken pusuya düşürüldüğünü ifade etti.

Hak grubu, yaklaşık 300 göçmenden sadece 60 ila 70'inin hayatta kaldığını, geri kalanların ya öldüğünü ya da ağır yaralandığını belirten hayatta kalanların ifadelerine atıfta bulundu.

Kaynak: Mepa News, Amu TV

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Hak İhlalleri Haberleri