Schulz Diyanet'e sert çıktı: Eleştiriler tahammül edilemez

Alman başbakan adayı, Berlin'de kadın ve erkeklerin birlikte ibadet ettiği 'liberal' camiye Türkiye’den yöneltilen eleştirileri 'tahammül edilemez' buldu.

Alman Sosyal Demokrat Parti SPD'nin başbakan adayı Martin Schulz Berlin’de açılan ve kadın ile erkeklerin birlikte ibadet ettiği 'liberal' camiye yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı‘ndan gelen açıklamaya sert çıktı. 

DW'nin haberine göre Schulz İbn-i Rüşd-Goethe Camii’ne yönelik "eleştirilerin tahammül edilemez olduğunu” ve "Hıristiyanlıkta ve İbranilikte olduğu gibi İslam'da da çeşitli akımların bulunduğunu” söyledi.

Sosyal Demokrat politikacı "Almanya'da elbette din özgürlüğü olduğunu ve bunun bütün ülkelerde böyle olması gerektiğini” ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yayınlayarak Berlin'deki caminin "Gülen yapılanmasının bir projesi olduğunu ve liberal camide İslam'ın temel prensiplerinin hiçe sayıldığını” belirtmişti.

Açıklamada ayrıca "Bunun yıllardır FETÖ ve benzeri menhus yapıların öncülüğünde yürütülen bir din mühendisliği olduğu açıktır. İslam’ın on dört asırlık değişmez sabitleri olarak devam eden bir ibadetini laubalice değiştirmeye kalkışmak asla fikir ve düşünce özgürlüğü olarak değerlendirilemez.” denilmişti.

İbn-i Rüşd-Goethe Camiinde kadınlar erkeklerle birlikte başlarını örtmeden dua ve namaza katılabiliyor ve vaizlik yapabiliyorlar. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri