Sisi 6 yıldır görevde olan istihbarat şefini değiştirdi

Mısır istihbarat teşkilatının başkanı Abbas Kamil'in yerine Hasan Reşad getirildi.

Mısır yönetimi istihbarat teşkilatının başkanını değiştirdi.

Uzun süredir görevde olan Abbas Kamil'in yerine istihbarat teşkilatının yeni başkanı Hasan Reşad oldu. Reşad aynı zamanda bir süredir ilerlemeyen Gazze ateşkes görüşmelerinin de başına geçmiş oldu.

Reşad, Abbas Kamil'in yardımcılığı görevinde bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'ye yakın bir isim olarak görülen ve eski bir genelkurmay başkanı olan Abbas Kamil 2018'den beri bu görevi yürütüyordu.

Abbas Kamil artık Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı ve Güvenlik Hizmetleri Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenecek. Kamil'e verilen yeni görevlerin sembolik olduğu düşünülüyor.

Mısır bir süredir sınırlarındaki gerilimlerle mücadele ediyor.

Gazze Şeridi ve Lübnan'da devem eden çatışmaların yanı sıra Afrika hattında da Mısır için çalkantılı süreçler devam ediyor.

Mısır bir yandan güney sınırındaki Sudan'da yaşanan iç savaşla mücadele ediyor. Diğer yandan ise Etiyopya ile yaşanan bölgesel kriz ve Libya'daki çatışmalar da Mısır'ı meşgul eden diğer gündem maddeleri.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri