Sisi Türkiye'de

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'nin Türkiye'ye geldiği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi Türkiye'ye geldi.

Ziyaret 12 yıl aradan sonra Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret oldu.

Sisi'nin 2013 yılında gerçekleştirdiği kanlı darbeyle iktidara gelmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler bozulmuş, bir süre önce gerçekleşen normalleşme süreciyle birlikte diplomatik ilişkiler yeniden tesis edilmişti.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Sisi'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.

Sisi için ayrıca bir karşılama töreni de gerçekleştirildi.

Erdoğan ile görüşecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat 2024'te Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri uyarınca yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı, iki ülke cumhurbaşkanlarının liderliğinde gerçekleştirilecek.

Konsey toplantısında, Türkiye-Mısır ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, ikili iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik gelecek dönemde atılabilecek ortak adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze ve diğer Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere, güncel bölgesel ve küresel meselelere ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak.

Toplantı kapsamında, ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirmeye yönelik bazı belgelerin imzalanması da gündemde bulunuyor.

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri