Sudan'daki hava saldırısında 23 sivil hayatını kaybetti

Sudan'ın başkent Hartum'da bir pazar yerine hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Sudanlı gönüllü kurtarma görevlilerinden oluşan bir ağ Pazar günü yaptığı açıklamada ordunun bir gün önce Hartum'da bir pazar yerine hava saldırısı düzenlediğini ve 23 kişinin öldüğünü söyledi.

Pazar yeri, Sudan ordusunun savaştığı Hızlı Destek Kuvvetleri'ne (HDK) ait ana kamplardan birinin yakınında bulunuyordu.

"Acil Müdahale Odaları" isimli kuruluşun açıklamasında, Cumartesi öğleden sonra Hartum'un güneyindeki ana pazara düzenlenen hava saldırısında 23 kişinin öldüğü ve 40'tan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Hartum'da son haftalarda şiddetli çatışmalar yaşanıyordu.

Sudan'da Nisan 2023 tarihinden bu yana taraflar arasında iç savaş devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü iç savaşta en az 20 bin kişinin öldüğünü belirtiyor, ancak bazı tahminler bu rakamların çok daha yüksek olduğunu ve 150 bine kadar çıktığını vurguluyor.

Öte yandan BM rakamlarına göre 10 milyondan fazla insan, yani Sudan nüfusunun yaklaşık beşte biri, çatışmalar evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri