Tel Aviv'i vuran insansız hava aracı saldırısında bir kişi öldü

Saldırı, İsrail ordusunun güney Lübnan'da İran destekli Hizbullah'ın üst düzey bir komutanını öldürdüğünü doğrulamasından saatler sonra meydana geldi.

İsrail ordusu Cuma günü erken saatlerde Tel Aviv'in merkezini vuran ancak hava saldırısı sirenlerini harekete geçirmeyen bir insansız hava aracı saldırısını soruşturduğunu açıkladı.

Saldırı, İsrail ordusunun güney Lübnan'da İran destekli Hizbullah'ın üst düzey bir komutanını öldürdüğünü doğrulamasından saatler sonra meydana geldi.

"Yapılan ilk incelemeler Tel Aviv'deki patlamanın bir hava hedefinin isabet etmesi sonucu meydana geldiğini ve herhangi bir sirenin devreye girmediğini gösteriyor. Olay kapsamlı bir şekilde incelenmektedir" denildi.

İsrail hava sahasını korumak için hava devriyelerinin arttırıldığı ancak yeni savunma önlemleri alınmadığı belirtildi.

Hizbullah gibi İran tarafından desteklenen Yemen'deki Husilerin askeri sözcüsü X sosyal medya sitesinde yaptığı açıklamada, grubun Tel Aviv'i hedef alan bir askeri operasyonla ilgili ayrıntıları açıklayacağını söyledi.

Polis, patlamanın olduğu yere yakın bir apartman dairesinde bir erkek cesedi bulunduğunu ve olayın soruşturulduğunu söyledi.

Hizbullah ve Husiler, Hamas’ın İsrail'in güneyine düzenlediği saldırının ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgal etmesinin ardından Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını söyleyerek İsrail ve Batılı hedeflere yönelik saldırılarını artırdı.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri