Trump tartışmalı ismi başkan yardımcısı yaptı

ABD'de başkan adayı Donald Trump'a seçim yarışında James David Vance yardımcılık yapacak.

ABD'de Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı resmi olarak Donald Trump oldu.

Trump, Cumhuriyetçi Ulusal Kongre delegelerinden yeterli oyu aldı ve resmen Cumhuriyetçi aday olarak seçildi.

Öte yandan Trump, başkan yardımcısı olarak Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance'ı seçti.

Trump'ın seçilmesi halinde Vance, ABD'nin Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

1984 Ohio doğumlu olan Vance daha önce Irak işgalinde de bulunmuştu. Vance daha sonra ise Irak işgalinin bir hata olduğunu söylemişti.

Vance geçmişte Trump'a yönelik sert açıklamalarıyla da gündeme gelmişti. Uzmanlar 2016 yılında Trump'ın kırsal bölgelerde yaşayan beyaz Amerikalı seçmenler nezdindeki popülaritesini açıklamak için Vance'in anı kitabı "Hillbilly Elegy"i kullanmıştı. Vance bunun ardından Trump'ı açıkça eleştirmişti. Daha önce Trump'ın "Amerika'nın Hitler'i" olabileceğini öne sürmüş, onu "zararlı" olarak nitelemiş ve "uyuşturucuya" benzetmişti.

Ancak Vance, 2022 Senato adaylığı için hazırlanırken, tartışmalı paylaşımlarını sildi ve Trump'ı görevdeyken yaptığı işler için takdir ederek tavrını değiştirdi. Cumhuriyetçi Senato ön seçiminde Trump'ın desteğini aldı ve şu anda en sadık müttefiklerinden biri.

Vance öte yandan Avrupa ve özellikle Ukrayna yönetimi açısından tartışmalı bir figür olarak öne çıkıyor. Ukrayna'ya yönelik askeri desteğe karşı çıkan Vance, İsrail'e yönelik desteğin ise savunucularından biri.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri