Ukrayna ordusundan Rusya'ya gözdağı

İçinde S-300'lerinde olduğu Ukrayna ordusuna ait füze sistemleri Kırım yakınlarında başarılı bir şekilde test edildi.

Ukrayna ordusundan general Victor Muzhenko cuma günü yaptığı açıklamada, Kırım'a oldukça yakın bir lokasyonda bulunan Odessa bölgesinde Ukrayna ordusunun S-300'ler de dahil olmak üzere pek çok füze sistemini başarılı bir şekilde test ettiğini duyurdu.

 

Muzhenko Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, ''Silahlı kuvvetlerimiz ülkemizi koruma ve onun savaş kabiliyetini arttırabilme adına bugün çok önemli ve büyük bir adım attı.'' dedi.

Ukrayna'ya nota vermişti

Yapılan tatbikat boyunca pek çok hava savunma ve saldırı sistemi test edildi. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde yine Kırım'a oldukça yakın bir lokasyonda bulunun Herson bölgesinde Ukrayna ordusunda buna benzer bir tatbikat yapmış ve  bu durum Rusya'nın tepkisini çekmişti. Kırım'daki hava savunma ve füze imha sistemlerini aktif hale getiren Rusya aynı zamanda Ukrayna'ya nota vermişti.

 

Ukrayna hava kuvvetleri komutanı Sergey Drozdov ise yaptığı açıklamada, "Onardığımız ve modifiye ettiğimiz sistemler göreve hazır" ifadesini kullandı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri