Yahya Sinvar'ın cenazesi neden İsrail'e götürüldü?

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın sol elinin işaret parmağının parmak izi tespiti için kesildiği belirtildi.

İsrail medyası Cuma günü, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta İsrail askerleriyle "tesadüfen" girdiği çatışmada öldüğünü duyurduğu Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri Yahya Sinvar'ın cenazesinin otopsisinin tamamlandığını bildirdi.

İsrail merkezli Israel Today, Sinvar'ın cenazesinin otopsisinin Ebu Kebir Adli Tıp Enstitüsü'nde tamamlandığını ve “gizli” bir yerde tutulduğunu, bunun da cenazenin gelecekte bir pazarlık kozu olarak kullanılabileceğine işaret ettiğini açıkladı.

Otopsi sonuçlarının Sinvar'ın "başından vurulduğunu ve bir top mermisinin düşmesi sonucu vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği ve buna ilave olarak uzak mesafeden ateşlenen bir kurşunla öldürüldüğünü" belirtildi.

İsrail ordu radyosu Sinvar'ın parmağının ölümünden sonra kesildiğini ve parmak izi incelemesine gönderildiğini bildirdi.

İsrail ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Yahya Sinvar ile "tesadüfen" bir temas sağlandığı itiraf edilmiş, söz konusu çatışmanın özel bir operasyon olduğunu kaydedilmişti.

Hamas liderine ait olduğu belirtilen son görüntülerde Yahya Sinvar'ın İsrail dronuna elindeki sopayı fırlattığı görülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri