Yemen'de sosyal medya üzerinden tank satışı yapılıyor

Söz konusu ilan sosyal medya ortamında hızlı bir şekilde viral oldu.

Sosyal medya platformları üzerinde özellikle de Facebook'ta birçok ev eşyasının, araba ve elektronik eşyaların satıldığına şahit olmuşuzdur

Ancak Yemenliler kullanmadıkları 3 tankı satmaya karar verip bunu sosyal medya ağlarında ilana koydular.

“Ebu Halid” isimli bir kişi “Haraj Aden” Facebook sayfasına “Her biri 53 bin ABD doları eşdeğerinde satılık üç Rus T62 tankımız var” şeklinde bir ilan verdi ve ilana bir iletişim numarası ile tankların fotoğraflarını ekledi.

İlan birkaç saat içinde sayfadan silindi, ancak bu tür bir ilanın sosyal medya platformlarının takipçileri tarafından fark edilmemesi imkansızdı, çünkü birçok kişi ilanın ekran görüntüsünü alarak sosyal medyada dolaşıma soktu.

Söz konusu ilan sosyal medya ortamında hızlı bir şekilde viral oldu.

İlanı eleştiren Yemenlilerden bazıları, "Makineli tüfek, askeri teçhizat, silah gibi şeylerin satılmasına alışkınız ancak tankların açıktan gündüz vakti bu şekilde satılması daha önce duymadığımız bir şey" ifadelerini kullandı.

Diğerleri ise Yemen'in geldiği durumdan duydukları üzüntüyü dile getirerek, böylesi bir ilanın askeri ve siyasi liderliğin Yemen ordusunun mülkünü korumadaki başarısızlığını teyit ettiğini belirtti.

Tweet atanlar, “Haraj Aden” sayfasından sorumlu olanların, Yemen'i ve Yemen halkını rencide eden bu tür ilanların yayınlanmasına izin verdikleri için sorumlu tutulmalarını talep etti.

Yemen sosyal medyasındaki tüm tepkilere rağmen, bazı kullanıcılar bu tankların zaten hurda olduğunu ve ilan sahibinin bunları hurdacılara satmak istediğini belirterek bu durumu normal karşıladı.

Birçok kullanıcı ise ilanla dalga geçerek tankın kilometresi, boyası olup olmadığı, modeliyle ilgili dalga geçen paylaşımlarda bulundu.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri