Yunanistan ABD'den balistik füze satın alacak

Yunanistan'ın ABD'den 500 kilometre menzile sahip balistik füzeler satın alacağı bildirildi.

Yunanistan ordusunun ABD'den balistik füze satın almayı değerlendirdiği bildirildi.

Buna göre ABD yapımı kısa menzilli balistik füze "Precision Strike Missile" (PrSM-Hassas Vuruş Füzesi) tedarik edilmesi düşünülüyor. Söz konusu füze halen geliştirme aşamasında.

Kathimerini'nin haberine göre Yunanistan PrSM de dahil olmak üzere tüm taktik balistik füze seçeneklerini değerlendiriyor. Amerikan füzelerinin kullanıldığı Ukrayna savaşındaki deneyimler de bu açıdan incelemeye tabi tutuluyor.

Kathimerini'ye göre, bir Yunan ordusu heyeti önümüzdeki haftalarda HIMARS'ın canlı atış tatbikatını gözlemlemek üzere ABD'yi ziyaret edecek. Ziyaret sırasında PrSM'nin kullanımı izlenecek.

Kathimerini'ye göre bu füzenin kullanılabilmesi için ileri seviye çok namlulu roketatar sistemleri (ÇNRA) gerekiyor. Bu nedenle Yunan ordusu, 36 ÇNRA'dan oluşan gücünü de 1.18 milyar dolar karşılığında güncellemek istiyor.

PrSM yaklaşık 500 kilometre menzile sahip kısa menzilli bir balistik füze. Bu füzeler HIMARS'ın yanı sıra M270 sisteminden de fırlatılabiliyor.

Yunanistan'ın uzun süredir Türkiye'ye karşı Ege ve Doğu Akdeniz genelinde bir silahlanma yarışı içerisine girdiği biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri