Yunanistan'dan Türkiye'ye 'iade' cevabı: Hukuk devletiyiz

Yunanistan Yüksek Mahkemesi’nin 8 Türk askerinin iade edilmemesine ilişkin kararının ardından Atina’dan bir açıklama geldi.

Yunanistan’dan, 15 Temmuz’daki darbe girişimine karıştığı öne sürülen 8 askerin Türkiye’ye iade edilmemesi kararının ardından bir açıklama geldi. Yunanistan Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’ın bir hukuk devleti olduğu vurgulanarak, yargının bağımsızlığına dikkat çekildi. 

Atina’nın Türkiye’deki darbe girişimini ilk günden beri kınadığı ve demokratik bir şekilde seçilmiş hükümeti ve anayasal düzeninin korunmasını desteklediği hatırlatıldı. “Darbe girişiminin sorumluları ülkemizde istenmez” denilen açıklamada, ancak Yunanistan’da kuvvetler ayrılığı olduğu belirtilerek, “bağımsız yargının almış olduğu karar elbette bağlayıcıdır” ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin tepkisi

Yunanistan Yüksek Mahkemesi Perşembe günü 15 Temmuz darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan’a kaçan 8 askerin Türkiye'ye iade edilmemesine karar vermişti.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi’nin aldığı bu karar Ankara’nın tepkisine yol açmıştı. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cuma günü TRT’ye yaptığı açıklamada, “kararın hukuki olmadığını” belirterek, tepki gösterileceğini ifade etti. Çavuşoğlu, "Yunanistan ile aramızda Avrupa Birliği ile göç anlaşmasının yanında ikili geri kabul anlaşması var. Bu geri kabul anlaşmasının iptali dahil gerekli adımları atacağız” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Yunanistan'ın bu kararı, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine tamiri oldukça güç ve çok uzun zaman alacak büyük bir zarar vermiştir” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri