Zelenskiy'den ABD ve müttefiklerine çağrı: "İsrail'i koruduğunuz gibi bizi de koruyun"

Ukrayna lideri, “Amerika, İngiltere, Fransa ve diğer ortaklarımız terörü durdurmamıza yardımcı olacak güce sahiptir” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın ülke genelinde gerçekleştirdiği ölümcül hava saldırılarının ardından Avrupa ülkelerini Ukrayna üzerindeki insansız hava araçları ve füzelerin düşürülmesine yardımcı olmaya çağırdı.

Zelenskiy, Rusya'nın Pazartesi günü Ukrayna'yı 100'den fazla füze ve yaklaşık 100 insansız hava aracıyla vurduğunu ve bunların Avrupa ülkelerine komşu ya da yakın olan bazı batı bölgelerini de kapsadığını söyledi.

"Zelenskiy sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, ‘Ukrayna'nın çeşitli bölgelerinde, Avrupalı komşularımızın hava kuvvetleri bizim F-16’larımızla ve hava savunmamızla birlikte çalışırsa hayatları korumak için çok daha fazlasını yapabiliriz' dedi.

“Eğer böyle bir birliktelik Orta Doğu'da bu kadar işe yaradıysa, Avrupa'da da işe yaramalıdır. Hayat her yerde aynı değere sahiptir.” diye eklerken ABD ve diğer müttefiklerin İsrail'in İran'ın füze saldırılarından korunmasına yardım etmesine atıfta bulundu.

Zelenskiy ayrıca bir kez daha Ukrayna'nın müttefiklerine, Kiev'in Rus topraklarının derinliklerine saldırılar düzenlemek için kullanmak istediği uzun menzilli silahların kullanımı üzerindeki kısıtlamaları kaldırmaları çağrısında bulundu.

Ukrayna lideri, “Amerika, İngiltere, Fransa ve diğer ortaklarımız terörü durdurmamıza yardımcı olacak güce sahiptir” dedi.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri