Somali'de askeri üslere şafak baskını

Somali'de askeri üslere şafak baskını

Somali'nin orta kesimindeki Eyl Deer yerleşiminde bulunan askeri üslere sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendiği bildirildi.

Somali'nin orta kesimindeki Galdudud bölgesinde yer alan Eyl Deer (Ceeldheer) yerleşiminde bulunan üsler bugün sabah saatlerinde eş zamanlı saldırılarla hedef alındı.

Eyl Deer yerleşimi merkezindeki askeri noktaların yanı sıra, yerleşimde bulunan dört askeri üs de saldırıya hedef oldu.

Saldırıda hedef alınan üsler arasında Mısır ve Türkiye tarafından eğitilen Mogadişu yönetimi birliklerine ait üslerin de bulunduğu kaydedildi.

Saldırıyı Eş Şebab üstlendi.

Bölgenin konumu:

Mogadişu yönetimi güçlerinin Ocak 2023'teki saldırıları sırasında Eş Şebab Eyl Deer merkezinden çekilmiş, bölge Mogadişu yönetimi eline geçmişti. Ağustos ayında Eş Şebab saldırıları karşısında tutunamayarak geri çekilen Mogadişu yönetimi güçleri Aralık ayında tekrar yerleşimin merkezine konuşlanmıştı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bugün şafak vaktinde gerçekleştirilen baskında bombalı araçlar da kullanıldı. Bombalı araçların infilak ettirilmesinin ardından Eş Şebab mensupları askeri kampların içerisine girerek Mogadişu yönetimi güçlerine saldırmaya başladı.

Çatışmaların birkaç saat boyunca devam ettiği ifade edildi. Çatışmalarda Mogadişu yönetimi güçlerinin klan güçlerinden oluşturduğu Macawisley olarak bilinen yerel milis liderlerinden Albay Cabdulle Mahamud Cabdi'nin de öldürüldüğü belirtildi.

Çatışmalarda Eş Şebab'ın Eyl Deer merkezini ele geçirdiği, çok sayıda askeri öldürdüğü ve bazı askerleri ise canlı olarak yakaladığı öne sürüldü.

Mogadişu yönetimi ise yaptığı açıklamada Eş Şebab saldırısını "püskürttüklerini" iddia etti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.