Somali ordusunun iki numaralı ismi: Eş Şebab'ı bir ayda bitireceğiz

Somali ordusunun iki numaralı ismi: Eş Şebab'ı bir ayda bitireceğiz

Somali Somali Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tuğgeneral Madey Nurey Şeyh, Haziran ayında Eş Şebab'ın yenilgiye uğratılacağını iddia etti.

Somali Genelkurmay Başkanı YardımcısıTuğgeneral Madey Nurey Şeyh, ordunun Haziran ayı sonuna kadar Eş Şebab'ı yenilgiye uğratacağını öne sürerek "hazırlık seviyesinin etkileyici ve üst düzeyde olduğunu" söyledi.

Eş Şebab halen Somali'nin orta ve güney bölgelerin büyük bölümünü kontrol altında tutuyor.

Ordunun Eş Şebab'a karşı nihai saldırıya hazır olduğunu dile getiren Tuğgeneral Madey, "Eş Şebab'ı bu ay içinde, Haziran ayında yeneceğiz, tüm birlikler cephede hazır, savaşa başlamak için yeşil ışığı bekliyor." dedi.

Mogadişu yönetiminin Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, 2023 yılının Ocak ayı başında yaptığı açıklamada, Eş Şebab'ı bir sene içerisinde yeneceklerini açıklamıştı.

Mahmud ardından 2023 yılının Ağustos ayında Eş Şebab'ı 5 ay içerisinde ortadan kaldıracaklarını söylemişti.

2022 yılının Mayıs ayında Mogadişu yönetiminin lideri olarak Hasan Şeyh Mahmud'un seçilmesi ve aynı gün ABD'nin ülkeye yeniden asker gönderme kararı sonrasında, Eş Şebab'a yönelik kapsamlı bir harekat içerisine girilmişti.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden çatışmalarda Mogadişu yönetimi ciddi bir kazanım elde edemezken her iki taraf da ağır kayıplar verdi.

Mogadişu yönetimi özellikle geçtiğimiz yılın yaz aylarındaki ağır kayıplarının ardından saldırılarını yavaşlatmak zorunda kaldı.

Önümüzdeki aylarda bölgede çatışmaların yeniden şiddetlenmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum