Sudan'da HDK 80'den fazla sivili katletti

Sudan'da HDK 80'den fazla sivili katletti

Sudan'ın Sennar vilayetinde Hızlı Destek Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda en az 80 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

Sudan'da çatışmalar devam ederken ülkenin farklı bölgelerinden katliam haberleri gelmeye devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, ülkede 15 Nisan 2023 tarihindeki darbe girişiminin arkasında bulunan Muhammed Hamdan Dagalo liderliğindeki Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) Sennar vilayetinde sivil alanlara saldırdı.

Bölge kaynakları, Sennar vilayetindeki Calgini köyünde HDK milislerinin kadınları kaçırmaya çalıştığını, köy halkının direnişinin ardından HDK milislerinin bölgeye saldırı düzenlediğini ifade etti.

Bir tıbbi kaynak ve görgü tanıkları, Perşembe günü ülkenin güneydoğusundaki köyde düzenlenen saldırıda en az 80 sivilin öldürüldüğünü söyledi.

Calgini köyündeki hastaneden bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada "Perşembe günü hastaneye 55 ölü ve onlarca yaralı geldi. Yaralılardan 25'inin Cuma günü hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 80'e çıktı." dedi.

Son dönemde ülke genelinde HDK'nin sivil katliamlarının arttığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum