Sudan'daki son saldırılar sebebiyle 55 bin kişi yerinden oldu

Sudan'daki son saldırılar sebebiyle 55 bin kişi yerinden oldu

Sudan'da Hızlı Destek Kuvvetleri'nin düzenlediği son saldırılar sebebiyle 55 bin sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) ele geçirmesi sonrası 55 bin kişinin Sudan'ın Sennar eyaletinin başkenti Singa'dan kaçtığını belirtti.

Saldırı öncesinde kentte 250 bin insan yaşıyordu.

Sudan yönetiminin Gedaref'teki İnsani Yardım Komisyonu (HAC), önümüzdeki günlerde 130 bin kadar insanın Sennar eyaletinden kaçmasını beklediğini söyledi. Dünya Gıda Programı, Gedaref'te sadece 50 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak kadar gıda bulunduğunu açıkladı. Gedaref, komşu ülkeler Etiyopya ve Eritre'den gelen çok sayıda mültecinin yanı sıra ülke içinde yerinden edilmiş Sudanlılara da ev sahipliği yapıyor.

AFP'nin haberine göre Singa'dan kaçan pek çok Sudanlı Mavi Nil eyaletinin başkenti Damazin'e doğru gidiyor. Damazin'de halihazırda Hartum ve ülkenin diğer bölgelerindeki çatışmalardan kaçan yaklaşık 600 bin sivil yaşıyor.

Sudan genelinde son dönemde çatışmaların şiddetlendiği dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.