"Suikastın ardından Trump başkanlığı garantiledi"

"Suikastın ardından Trump başkanlığı garantiledi"

Başkan adayı Donald Trump'ın kendisine yönelik suikast girişiminin ardından seçimlerde avantajlı bir pozisyona geçtiği belirtiliyor.

Donald Trump'ın suikast girişiminden kurtulduğu mitingin ardından birçok kişi, Trump'ın seçim zaferini garantilediği görüşünde.

Cumartesi günü, 78 yaşındaki Trump, Pittsburgh'un yaklaşık 50 kilometre kuzeyindeki Butler'da bir kampanya konuşmasına başladığı sırada silah sesleri duyuldu.

Trump saldırıda kulağından vurularak yaralandı.

Suikast girişiminin ardından Trump'a yönelik destekte önemli bir artış göze çarptı.

Cumhuriyetçi seçmenin suikast girişimi sonrasında tamamen Trump'ın arkasında konsolide olması beklenirken, kararsız seçmenin de Trump'tan yana tavır almaya başlayacağı düşünülüyor.

FBI, Pennsylvania eyaletinin Bethel Park kentinden 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un suikast girişiminin faili olduğunu belirtti. Eyalet seçmen kayıtlarına göre Crooks kayıtlı bir Cumhuriyetçiydi ve 17 yaşındayken Demokrat bir siyasi eylem komitesine 15 dolar bağış yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.