Suriyeli muhalifler: İdlib'i savunmaya hazırız

Suriyeli muhalifler: İdlib'i savunmaya hazırız

İdlib ve çevresinde Esed rejiminin ve İran destekli Şii milislerin artan saldırılarına karşı Suriyeli muhalifler açıklama yayınladı.

Suriyeli muhalif gruplar, artan saldırılar karşısında İdlib ve çevresini savunmaya hazır olduklarını açıkladı.

İdlib merkezli muhalif grupların ortak operasyon odası "Fethu'l Mubin"den yapılan açıklamada, grupların saldırılara karşı askeri olarak hazır olduğu belirtildi.

Heyet Tahriru'ş Şam'ın öncülük ettiği grupların oluşturduğu "Fethu'l Mubin"in açıklamasında, Esed rejimi ve İran'ın İdlib ve Halep kırsalındaki saldırılarının arttığına vurgu yapıldı.

Açıklamada "insansız hava araçları ve topçu birlikleri doğrudan sivil araçlara ve bölge sakinlerine saldırarak 8 masum sivilin şehit olmasına ve çoğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 38 kişinin de ağır yaralanmasına neden oldu." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu saldırılar sebebiyle 10 binden fazla ailenin evlerini terk ederek iç bölgelere sığındığı belirtilirken, saldırılardan Esed rejimi ve İran'ın sorumlu olduğu kaydedildi. Açıklamada "saldırılara karşı kendimizi savunmaktan ve halkımızı korumaktan çekinmeyeceğiz." denildi.

Açıklamada "Fethu'l Mubin" operasyon odasının, bölgeyi savunmak için her türlü askeri gelişmeye hazır olduğu ifade edildi.

Bölgede son dönemde Esed rejiminin ve İran destekli Şii milislerin saldırılarında artış yaşanıyordu.

Saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybederken birçok sivilin de yaralandığı bildiriliyordu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum