Suriyelilerin yüzde 90'ı yoksulluk sınırının altında

Suriyelilerin yüzde 90'ı yoksulluk sınırının altında

Dünya Sağlık Örgütü'ne yakın gazeteler, Suriyelilerin yüzde 90'ının yoksulluk sınırının altında yaşadığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne yakın gazeteler, Suriyelilerin 90'ının yoksulluk sınırının altında yaşadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) sözcüsü Elizabeth Byersi yeni Kovid-19'un patlak vermesi nedeniyle Suriye'de benzeri görülmemiş bir gıda krizi yaşanacağı konusunda uyarıda bulundu.

BM yetkilisi, Suriye'de 9 milyon 300 bin kişinin yeterli gıdaya sahip olmadığını belirterek, temel gıda maddelerinden yoksun insan sayısının bu yılın ilk altı ayında bir milyon 400 bin arttığını açıkladı.

Rejim kontrolündeki bölgelerde, hükümet yanlısı raporların "çılgın" olarak nitelendirdiği, Suriye lirasındaki değer kaybına ek olarak fiyatlarda da keskin bir artış yaşandı.

Uluslararası yoksulluk sınırını Dünya Bankası tarafından kişi başına günlük 1,90 ABD doları olarak belirlenmişti.

Dünya Bankası, bu çizgiyi tanımlamak için birkaç faktör kullanıyor. Bunlardan en önemlisi, bireylerin beslenme, giyim ve barınma için minimum gereksinimleri karşılama miktarı olarak ön plana çıkıyor.

Yoksulluk sınırı nasıl hesaplanıyor?

Yoksulluk sınırı, bir ülkede yeterli yaşam standardı sağlayabilmek için bir kişinin veya ailenin ihtiyaç duyduğu en düşük gelir düzeyini ifade ediyor.

Yoksulluk sınırının hesaplanması ya da belirlenmesi, genelde normal bir yetişkin bireyin kabul edilebilir bir yaşam sürmesi için bir sene zarfında tüketeceği tüm kaynakların değerinin toplanmasıyla bulunuyor.

Uluslararası yoksulluk sınırı birkaç kez artış gösterdi. 1990'da bir dolar olarak belirlenen miktar, 2005'te bir buçuk dolara yükselirken 2015'te Dünya Bankası yoksulluk sınırını 1.90 dolara çıkardı.

Küresel "World By Map" sitesinden alınan verilere göre Suriye,% 82,5 bir oranla dünyanın en fakir ülkeleri listesinin başında yer alıyor.

SalaryExplore'a göre, Suriye'deki ortalama ücret ayda 149.000 Suriye Lirası (60 ABD Doları)

Öte yandan Esed rejimi ise, bu rakamlar aracılığıyla "ABD yaptırımlarının" gevşetilmesini talep etmek için bu raporlardan yararlanmaya çalışıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.