Suudi Arabistan hacılar için dijital kimlik uygulaması başlattı

Suudi Arabistan hacılar için dijital kimlik uygulaması başlattı

Bakanlık ayrıca Mekke Rotası Girişimi'nden yararlanan hacılar için özel bir pasaport mührü uygulaması başlattı.

Suudi Basın Ajansı'nın haberine göre Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Çarşamba günü, bu sezon için Hac vizesiyle Suudi Arabistan dışından gelen hacı adaylarına yönelik dijital kimlik hizmetini başlattı.

Bakanlık ayrıca Mekke Rotası Girişimi'nden yararlanan hacılar için özel bir pasaport mührü uygulaması başlattı.

Dijital kimlik hizmeti, Suudi hükümetinin "dijital dönüşümü teşvik etme ve Suudi Vizyonu 2030'un hedefleri doğrultusunda hacılara hizmet etmek için teknolojiden yararlanma çabalarının bir parçası" olarak lanse ediliyor.

Dışişleri Bakanlığı, Hac ve Umre Bakanlığı ve Suudi Veri ve Yapay Zeka Kurumu işbirliğiyle geliştirilen dijital kimlik hizmeti, hacıların Absher ve Tawakkalna platformları aracılığıyla kimliklerini elektronik olarak kanıtlamalarına olanak sağlıyor.

Bu uygulama, hacıların dijital kimlik kullanımını kolaylaştırarak kendilerine sunulan hizmetlerin kalitesini arttırmayı ve Suudi Arabistan'daki deneyimlerini zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Bu aynı zamanda hacıların Suudi Arabistan'da kaldıkları süre boyunca kendilerine sağlanan hizmetlerde dijital dönüşümdeki gelişmelere ayak uydurmalarını sağlayacak.

İçişleri Bakanlığı Pasaport Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan özel pasaport damgası, bu damgadan yararlanan yedi ülke olan Fas, Endonezya, Malezya, Pakistan, Bangladeş, Türkiye ve Fildişi Sahili'ndeki 11 havalimanında belirlenen bekleme salonlarında kullanıma sunulacak.

Kaynak: Mepa News, Al Arabiya

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.