Suudi Arabistan'dan İran'ın yeni cumhurbaşkanına tebrik

Suudi Arabistan'dan İran'ın yeni cumhurbaşkanına tebrik

Suudi Arabistan kralı ve veliaht prensi, İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ı tebrik etti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ı seçim zaferinden dolayı kutladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferiniz vesilesiyle size en içten tebriklerimizi ve başarı dileklerimizi iletmekten memnuniyet duyuyor, iki kardeş ülke ve halk arasındaki ilişkileri geliştirmeye devam etmeyi, bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliği artırmak amacıyla koordinasyon ve istişareyi sürdürmeyi umuyoruz."

Suudi haber ajansı SPA'nın haberinde Kral'ın şu sözlerine yer verildi:

"Size sağlık ve mutluluk, kardeş İran İslam Cumhuriyeti halkına da daha fazla ilerleme ve refah diliyoruz."

SPA'nın haberine göre Veliaht Prens Muhammed bin Selman "en içten tebriklerini ve ülkeniz ve kardeş halkınız için başarı ve daha fazla ilerleme ve gelişme dileklerini" ifade ederek "iki ülkeyi ve halkları birleştiren ve ortak çıkarlarımıza hizmet eden ilişkileri geliştirme ve derinleştirme konusundaki istekliliğini" vurguladı.

Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İran'ın tek reformist adayı olan Pezeşkiyan, ülkenin dokuzuncu cumhurbaşkanı olarak seçilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.