"Suudi medyası İsrail'in Gazze'deki katliamına ortak oluyor"

"Suudi medyası İsrail'in Gazze'deki katliamına ortak oluyor"

Filistinliler Suudi Arabistan merkezli Al-Arabiya'yı İsrail'in Gazze'deki katliamları karşısında tek taraflı yayınlar yapmakla suçladı.

Suudi Arabistan'a ait haber kanalı Al Arabiya'nın Gazze'deki Mevasi bölgesinde İsrail tarafından gerçekleştirilen katliamı yayınlama şekli Filistinlilerin tepkisine yol açtı.

İsrail düzenlediği saldırıda Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed ed Deyf'i hedef aldıklarını iddia etse de saldırıda en az 90 sivil yaşamını yitirmişti.

İzleyiciler, Al Arabiya'nın olayların sadece İsrail tarafını haberleştirdiğini, Hamas'ın yalanlamalarına yer vermediğini, saldırılarla ilgili görgü tanıklarının ifadelerini, videoları ve raporları tamamen görmezden geldiğini vurguladı.

Yüzlerce kişi #AlArabiya_Partner_in_Genocide (Al Arabiya soykırıma ortaktır) hashtag'ini kullanarak kanalı taraflı davranmakla suçladı.

Sosyal medya kullanıcıları, Al Arabiya'nın internet sitesinde katliamla ilgili yayınladığı haberlerde sivil ölü sayısından bahsedilmediğini, bunun yerine İsrail ordusu ve hükümeti tarafından açıklanan operasyonel detaylara odaklanıldığını söyledi.

Kanalın ayrıca sadece İsrail'in saldırıyla ilgili açıklamalarına yer verdiği ve saldırıdan etkilenen Filistinlilerin tanıklıkları bir yana Hamas'ın yalanlamalarını bile yayınlamadığı dile getirildi.

Al Arabiya Kasım ayında İsrail yanlısı yayınları nedeniyle Filistinlilerin eleştirilerine maruz kalmış, sağcı İsrail medya kuruluşları tarafından övülmüştü.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum