Tayvan'da Çin için casusluk yapan 8 askere hapis cezası

Tayvan'da Çin için casusluk yapan 8 askere hapis cezası

Tayvan'da Çin yönetimi adına casusluk yaptıkları iddiasıyla 8 asker hapis cezalarına çarptırıldı.

Sekiz Tayvanlı asker Çin için casusluk yapmaktan 13 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Tayvan Yüksek Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, Perşembe günkü duruşmada sanıkların "Çin için istihbarat toplayan ve önemli sırların sızmasına neden olan aktif görevdeki askerler olduğu" ve "para için casusluk yaptıkları" belirtildi.

Mahkeme, bu kişiler arasında Hsiao soyadlı bir kişinin de bulunduğunu ve bu kişinin "Çin adına faaliyet gösteren bir ağa katılarak bilgi toplamak ve vermek üzere askerlerin işe alınmasında kilit rol oynadığını" söyledi. Bu kişi 13 yılla en ağır hapis cezasını aldı.

Bir diğer asker "Çin Ordusu'na teslim olmak istediğini gösteren bir psikolojik savaş videosu çektiği" için 5.5 yıla mahkum edilirken, bir kişi de "askeri bir helikopteri uçurarak Çin'e iltica etmek için komplo kurmaktan" 9 yıl ceza aldı.

Savcılar ilk olarak Kasım ayında 10 kişi hakkında dava açmıştı. Bunlardan biri delil yetersizliği nedeniyle beraat etmişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.