TBMM Türk vatandaşı İsrail askerlerinin vatandaşlıktan çıkarılmasını görüşecek

TBMM Türk vatandaşı İsrail askerlerinin vatandaşlıktan çıkarılmasını görüşecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk vatandaşı olan ve İsrail için askerlik yapan kişilerin vatandaşlıktan çıkarılmasına ilişkin kanun teklifini bugün oylayacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türk vatandaşı İsrail askerlerinin vatandaşlıktan atılmasına ilişkin kanun teklifini bugün görüşecek.

HÜDA PAR tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifi kapsamında, Türkiye'den İsrail'e giderek Gazze'deki saldırılara katılan çifte vatandaşların mal varlıklarına el konulması, vatandaşlıktan çıkarılmaları ve müebbet hapisle cezalandırılmaları gündeme gelecek.

Vatandaşlık Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören teklife göre; evrensellik ilkesinin, ilgili kanunda düzenleniş şekline göre bahsi edilen maddede sayılan suçların ülke dışında işlenmesi halinde, failin ve mağdurun vatandaşlığına bakılmadan, failin Türkiye'de bulunması da gerekmeden hakkında Türk kanunları uygulanabilecek.

Bu nedenle, belirtilen suçlar yurt dışında bir yabancı tarafından yabancılara karşı işlenmiş olsa ve failin kendisi de yurt dışında bulunsa dahi, Türkiye'de cezai kovuşturmaya konu olabilecek.

Teklifin görüşülmesi kabul edildi

Bugün mecliste yapılan oylamada, teklifin Genel Kurul gündemine alınması kabul edildi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kararın ardından şu ifadeleri kullandı:

"28 Aralık 2023 tarihinde TBMM Başkanlığına sunmuş olduğumuz 2/1895 Esas numaralı Soykırım suçuna iştirak edenlerin cezalandırılması, vatandaşlıklarının kaybettirilmesi ve malvarlıklarına el konularak Aile ve Gençlik Fonu'na devredilmesine ilişkin Kanun teklifimizin İçtüzük'ün 37'nci maddesine göre doğrudan Genel Kurulun gündemine alınmasına ilişkin önergemiz kabul edildi.

Destek veren AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Yeniden Refah Partisi gruplarına ve sayın vekillere teşekkür ederim.

Dileğimiz Kanun Teklifi'mizin Meclis tatile girmeden önce görüşülüp oy birliğiyle kanunlaşmasıdır."

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.