Tel Aviv'de on binlerce kişi savaşın sona ermesi için sokaklara döküldü

Tel Aviv'de on binlerce kişi savaşın sona ermesi için sokaklara döküldü

Tel Aviv'de dün gece saatlerinde çok sayıda İsrailli, Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi için protesto gösterisi düzenledi.

İsrail bayrakları taşıyan ve Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine karşı sloganlar atan on binlerce protestocu Cumartesi günü Tel Aviv'de bir araya gelerek Gazze'de ateşkes yapılmasını talep etti.

Protestocular ülkede erken seçime gidilmesini ve Gazze'deki İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını istedi.

İsrail'in en büyük şehrinin ana caddesine akın eden çok sayıda protestocu "Suç Bakanı" ve "Savaşı Durdurun" yazılı pankartlar taşıdı.

Protestoya katılan 66 yaşındaki İsrailli Shai Erel "Buradayım çünkü torunlarımın geleceğinden korkuyorum. Eğer dışarı çıkıp bu korkunç hükümetten kurtulmazsak onlar için bir gelecek olmayacak. Knesset'teki tüm fareler... Hiçbirinin bir anaokulunun bekçisi olmasına bile izin vermezdim." ifadelerini kullandı.

Hükümet karşıtı protesto örgütü Hofshi Israel, İsrail'in Gazze'ye açtığı savaştan bu yana düzenlenen en büyük miting olarak nitelendirdiği gösteriye 150.000'den fazla kişinin katıldığını belirtti.

Bazı göstericiler, "Netanyahu yönetiminde ülkenin demokrasisinin öldüğünü" söyleyerek protesto amacıyla kentin Demokrasi Meydanı'nda kırmızı boyayla yere yattı.

İsrail iç güvenlik teşkilatı Shin Bet'in eski başkanı Yuval Diskin kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada Netanyahu'yu İsrail'in "en kötü başbakanı" olarak nitelendirdi.

Cumartesi gecesi Tel Aviv'de düzenlenen ayrı bir mitinge de binlerce rehine yakını ve destekçisi katıldı.

İsrail'de son dönemde protestoların şiddetlendiği dikkat çekiyor.

Protestolar karşısında Netanyahu yönetiminin elinin zayıfladığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum