Trump: Afganistan'dan çekildiğimiz gün Amerikan tarihinin en utanç verici günüydü

Trump: Afganistan'dan çekildiğimiz gün Amerikan tarihinin en utanç verici günüydü

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Amerikan güçlerinin Afganistan'dan çekildiği sürece ilişkin açıklamada bulundu.

ABD'de başkanlık seçimi öncesi, adaylar Joe Biden ve Donald Trump arasında bir münazara gerçekleştirildi.

Münazarada iki başkan adayı kozlarını paylaştı.

Tartışmanın gündeminde ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi süreci de vardı.

Biden, tartışmada Trump'ı askeri başarısızlıkla suçladı ve "O başkanken hala Afganistan'da insanlarımız ölüyordu. Bunun hakkında hiçbir şey yapmadı." ifadeleri kullandı. Biden, kendi başkanlığı döneminde dünyanın hiçbir bölgesinde bir Amerikan askeri ölmediğini kaydetti.

Bu suçlamalara yanıt veren Trump ise, Afganistan'dan çekildikleri günün Amerikan tarihindeki en utanç verici gün olduğunu savundu.

Trump şu ifadeleri kullandı:

"Afganistan meselesine gelecek olursak, benim yönetimim altında da Afganistan'dan çekiliyorduk. Ancak Afganistan'dan onurlu ve güçlü bir şekilde çıkıyorduk. Biden'ın Afganistan'dan çekildiği gün ise ülkemizin hayatı boyunca en utanç verici günüydü."

ABD'nin Afganistan'dan ayrılmasıyla sonuçlanan müzakereler Trump'ın başkanlığı döneminde başlamış ve bu yöndeki Doha Anlaşması da Trump yönetiminde imzalanmıştı.

Biden'ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ise söz konusu süreçte dalgalanmalar yaşanmış, ABD Afganistan'dan düzenli bir şekilde değil, kaotik bir ortamda ayrılmak zorunda kalmıştı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum