Trump ile Netanyahu bir araya geldi

Trump ile Netanyahu bir araya geldi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ziyareti sırasında başkan adayı Donald Trump ile görüştü.

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Cuma günü Florida'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

Netanyahu, Cumhuriyetçilerin Mar-a-Lago tatil köyünde Trump'ın yanında dururken, Gazze'de Hamas'a karşı elde etmeye söz verdiği "topyekun zafer" yazılı bir şapka tuttuğunu gösteren bir fotoğrafı internette paylaştı.

İsrail lideri Netanyahu, Kongre'de yaptığı konuşmada Trump'ın başkanlığı döneminde attığı adımlardan övgüyle bahsederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Başkan Trump'a İsrail için yaptığı her şey için teşekkür etmek istiyorum. İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımaktan İran'ın saldırganlığına karşı koymaya, Kudüs'ü başkentimiz olarak tanımaya ve Amerikan elçiliğini oraya taşımaya kadar."

Netanyahu'nun ziyareti sırasında hem Demokratlara hem de Cumhuriyetçilere karşı farklı yaklaşımlar sergilediği ve seçimleri kazanma ihtimali bulunan iki tarafa da yakınlık göstermeye çalıştığı dikkat çekti.

Netanyahu ve Trump, Trump'ın 2017-2021 arasındaki başkanlık dönemi boyunca büyük ölçüde uyum içindeydi. ABD bu dönemde büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımak ve Golan Tepeleri'ndeki İsrail egemenliğini kabul etmek gibi adımlar atmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum