Trump: Suudi Arabistan'ı daima koruyacağım

Trump: Suudi Arabistan'ı daima koruyacağım

ABD'de yaklaşan seçimlerde başkan adayı olan Donald Trump, Suudi Arabistan'ı daima koruyacağına dair açıklamada bulundu.

Donald Trump, Kasım ayında yapılacak seçimlerde yeniden ABD Başkanı seçilmesi halinde "Suudi Arabistan'ı her zaman koruyacağına" söz verdi.

Biden yönetimini Suudi Arabistan'ı Batı'dan uzaklaştırıp Çin'e doğru itmekle suçlayan Trump, Bloomberg Businessweek'e verdiği bir röportajda Trump, "Suudi Arabistan artık bizimle değil. Çin ile birlikteler. Ama Çin'le birlikte olmak istemiyorlar. Bizimle birlikte olmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı da öven Trump, kendisiyle son altı ay içinde görüştüklerini açıkladı.

Röportajında Trump, ABD'deki petrol ve gaz üretiminin artmasının Suudi Arabistan'ı kızdıracağından endişe etmediğini dile getirdi. Trump, Muhammed bin Selman hakkında "O beni seviyor, ben de onu seviyorum." şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan'ı daima koruyacağına vurgu yapan Trump "Her zaman korunmaya ihtiyaçları olacak, doğal olarak korunmuyorlar. Onları her zaman koruyacağım." dedi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum