TTP lideri Afganistan topraklarında varlık gösterdikleri iddiasını reddetti

TTP lideri Afganistan topraklarında varlık gösterdikleri iddiasını reddetti

Tahrik-i Taliban Pakistan, El Kaide'den fon ve eğitim aldığı ile Afgan topraklarında faaliyet gösterdiğini ya da saldırılarına herhangi bir Afgan vatandaşının karıştığı yönündeki iddiaları reddetti.

Pakistan Talibanı olarak bilinen "Tahrik-i Taliban Pakistan" (TTP) lideri Nur Veli Mesud, Pakistan'ın din alimleri ile ulusal ve siyasi liderlerine gönderdiği yazılı mesajda, Pakistan'da saldırı gerçekleştirmek için Afganistan topraklarını kullanmadıklarını ve İslam Emirliği yönetiminin kendilerine bu konuda hiçbir imkan sağlamadığını da ekledi.

TTP lideri, operasyonlarını yürütmek için dış yardıma ihtiyaç duymadıklarını ve "milletlerini generallerin ve yöneticilerin zulmünden korumaktan başka bir amaçları olmadığını iddia etti.

Mesud, Pakistan yönetimine karşı savaşmak haricinde bölge dışı bir gündemlerinin olmadığını da ekledi.

"Bu savaşımızda hiçbir yabancı yardım almıyoruz ve buna ihtiyaç da duymuyoruz. Allah'ın izniyle, milletimizin desteği ve işbirliğiyle 20 yıl süren başarılı bir gerilla mücadelesi verdik ve önümüzdeki yıllarda da bunu yapabilecek kabiliyete sahibiz"

Pakistan Talibanı, Katar ve diğer İslam ülkelerinden kendilerinin “terörist bir yapılanma” olup olmadıklarını ve kendilerine savaş dayatılıp dayatılmadığını araştırmalarını istemiş ve kendilerini savunmaktan başka çareleri olmadığını ifade etmişti.

Mesud Pakistan'ın dini, siyasi ve ulusal liderlerine ülkenin Azm-e-İstihkam adı verilen yeni askeri operasyonlarına karşı çıktıkları için teşekkür etti.

Mesud ayrıca Pakistan'daki savaşı kendilerinin başlatmadığını, 11 Eylül sonrası süreçte yaşanan gelişmeler ışığında Pakistan yönetiminin bu savaşı kendilerine dayattığını ifade etti.

Pakistan ordusu geçtiğimiz ay Başbakan Şahbaz Şerif'in onayının ardından Afganistan sınırındaki bölgeler başta olmak üzere ülkede operasyonlar başlatmıştı.

Pakistanlı generalleri ve yöneticileri kendileriyle müzakere masasına oturmayı reddetmekle suçlayan TTP lideri, İmran Han'ın başbakanlığı döneminde Pakistan hükümetiyle görüşme deneyimine sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

TTP lideri Pakistan yönetimini bölgedeki bağımsız kabilelerin İslami kimliğini yok etmekle ve bunu 'Amerikan dolarları karşılığında" yapmakla suçladı.

Mesud mesajında "Müzakerelere katılmayı hiçbir zaman reddetmedik ve nasıl düzgün bir şekilde savaşılacağını bildiğimiz gibi, müzakere masasına oturmayı ve sorunları diyalog yoluyla çözmeyi de biliyoruz (İmran Han'ın iktidarı sırasında dünyanın tanık olduğu gibi)" diye yazdı.

Nur Veli Mesud ayrıca savaşın 11 Eylül'ün ardından Durand Hattının her iki tarafındaki Peştunlara dayatıldığını ve kabile bağımsızlığını ortadan kaldırmayı amaçladığını söyledi.

Mesud'un mesajında ayrıca Pakistan ordusu ve Amerikan insansız hava araçlarının binlerce erkek, kadın ve çocuğu öldürdüğü, aşiret halkının okullarını, evlerini, camilerini ve medreselerini yok ettiği ve onlara faillere karşı silahlanmaktan başka seçenek bırakmadığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.