Türkiye Hamas'ı silahlandırdığı yönündeki iddiaları yalanladı

Türkiye Hamas'ı silahlandırdığı yönündeki iddiaları yalanladı

İsrail'in Türkiye'yi Hamas'a silah desteği sağlamakla suçlamasından kısa bir süre sonra Ankara'dan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

İsrail’in "Türkiye’nin Hamas’ı silahlandırdığı" yönündeki iddialarına Ankara’dan yalanlama geldi.

Türk Dışişleri Bakanlığı Hamas'ı silahlandırdığı ve finanse edildiği yönündeki iddiaları "yalan" olarak niteleyerek İsrail'i dikkatleri Gazze'deki savaştan başka yöne çekmeye çalışmakla suçladı.

Bu yanıt, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "İsraillileri öldürmesi için Hamas'a silah ve para sağlamakla" suçlamasının ardından geldi.

X'te Türkçe olarak yayınlanan bir paylaşımda Katz, İsrail güçlerinin "Türkiye'deki Hamas merkezlerinden talimat alan" "terör hücrelerini" çökerttiğini iddia etti.

Buna karşılık Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in en üst düzey diplomatının "İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçları bir dizi yalan, iftira ve saygısızlığın arkasına gizlemeye çalıştığını" söyledi.

Bakanlık açıklamasında "İsrail'in ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza yönelik kirli propagandası ve psikolojik baskısı sonuçsuz kalacaktır" denildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 38.983 kişi hayatını kaybetti.

Ankara, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını şiddetle eleştirdi ve Erdoğan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya karşı defalarca sert ifadeler kullandı.

Netanyahu'yu "Gazze kasabı" olarak nitelendiren Erdoğan, Netanyahu'yu "savaşı Ortadoğu'nun geneline yaymaya" çalışmakla suçladı ve bu husus Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında da tekrarlandı.

Açıklamada "Netanyahu hükümetinin mensupları" "iktidarda kalmak için bölgesel bir savaşı kışkırtmaya çalışmakla" suçlandı ve uluslararası mahkemelerde yargılanmaları çağrısında bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye, Filistin halkının adalet ve barış içinde yaşama hakkını savunmaya devam edecektir" diye ekledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum