"Türkiye ile Esed rejimi görüşmesine Irak ev sahipliği yapacak"

"Türkiye ile Esed rejimi görüşmesine Irak ev sahipliği yapacak"

Irak yönetiminin Türkiye ile Esed rejimi arasındaki normalleşme görüşmesine ev sahipliği yapmak istediği bildirildi.

Bağdat yönetiminin Dışişleri Bakanı Cuma günü yaptığı açıklamada, "Irak hükümetinin komşu ülkeler arasındaki ilişkileri normalleştirme çabalarının bir parçası olarak Türkiye ve Suriye arasında Bağdat'ta bir toplantı düzenleyeceğini" duyurdu.

Washington'da düzenlediği basın toplantısında Rudaw'a konuşan Bakan Fuad Hüseyin şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ve Suriye ilişkileri karmaşık ve aslında Türk ve Suriye tarafları arasında Irak üzerinden iletişim var. Her iki tarafı Bağdat'ta bir araya getirmek için Irak'ın bir girişimi var. İki ülkenin dışişleri bakanlarıyla bir toplantı yapıldı ve Bağdat'ta bir araya gelme konusunda prensipte anlaşıldı ancak henüz bir tarih belirlenmedi. Döndüğümde bir tarih belirlenecek."

Başbakan Muhammed Şiya es Sudani'nin siyasi danışmanı Fadi eş Şammari de Salı günü yaptığı açıklamada Bağdat'ın ara buluculuk yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmadığını ve Esed rejimi-Türkiye yakınlaşmasının "Irak'ın doğrudan çıkarına olduğunu" söyledi.

Türkiye ile Esed rejimi arasında normalleşme girişimleri bir süredir devam ediyordu.

Bu kapsamda Erdoğan geçtiğimiz günlerde Esed'i Türkiye'ye davet ettiğini belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.