Türkiye'den 'düşen helikopteri biz bulduk' diyen İran'a yanıt

Türkiye'den 'düşen helikopteri biz bulduk' diyen İran'a yanıt

Türkiye ile İran arasında, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin düşen helikopterini kimin bulduğuna dair polemik sürüyor.

Türkiye ile İran arasında, 19 Mayıs günü düşen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopterini kimin bulduğuna dair tartışma devam ediyor.

Son olarak İran, helikopteri Türkiye'nin değil kendilerinin bulduğunu iddia etmişti.

Milli Savunma Bakanlığı, İran'ın açıklamasına şu yanıtı verdi:

"Türkiye kötü gününde İran'ın yardımına koşmuş, iyi komşuluk ve dostluğun gereğini yerine getirmiştir. O gün neler yaşandığı saat saat Sayın Bakanımız (Yaşar Güler) tarafından açıklanmıştır. Herkes arama çalışmalarını sosyal medyada canlı olarak izledi. Burada bizim açımızdan önemli ve gurur duyulması gereken 3 nokta var, acil durumlarda devlet kurumlarımızın koordineli ve süratli reaksiyonu, özellikle İHA teknolojisinde yerli ve milli savunma sanayimizin geldiği nokta ve bu sayede kazandığımız yetenekler ile kabiliyetler, Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun yetişmiş personelinin yerli ve milli savunma sanayimiz sayesinde kazandığı bu kabiliyetleri ve teknolojiyi kullanma becerisidir."

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Olayın haber alınmasını müteakip İran makamlarından gelen gece görüş kabiliyetli helikopter talebi üzerine hazırlıklara başladık, bu kapsamda tarafımızdan mevcut şartlarda daha faydalı olabileceği değerlendirilerek AKINCI İHA'nın da hazırlanması talimatı verildi. Cumhurbaşkanlığımızın onayı ve İranlı yetkililerin 'olur'u sonrasında silahsız AKINCI İHA saat 23.30'da Batman'dan havalanarak saat 00.12'de İran hava sahasına giriş yaptı. İlgili bölgede yapılan taramalarda saat 02.36'da ilk görsel temas sağlanmış ve tespit edilen ısı kaynağı İran makamlarıyla paylaşılmıştır. Saat 05.50'de ise, İranlı yetkililerle kurulan temas sonucu enkaza ulaşıldığı bilgisi alınmıştır. Görevini başarıyla tamamlayan AKINCI İHA'mız, saat 06.45'te Türkiye hava sahasına giriş yapmıştır."

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
9 Yorum